След провала на Венелина Венева и Десислав Гунев, хубава новина има шанс да ни поднесе Момчил Караилиев, който след 19 часа ще скача във финала на тройния скок.

„Опит около 17,40 може да му донесе медал,” прогнозира пресаташето на федерацията ни Пламен Вълков пред Гонг.

Той ни разказа и други любопитни неща около звездата в сектора скок на височина Бланка Влашич, която претърпя инцидент и е с шест шева на главата.

„Видях се с мениджъра й Хари Едлецбергер, който е съпруг на нашата спринтьорка Нора Иванова. Според него Бланка е добре, готова е дори за 25 опита и ще атакува световния рекорд. Сутринта не са имали възможност да тренират, защото след инцидента са били в болница, но лекарите са категорични, че не е нещо сериозно. На загрявката Бланка се е ударила във врата и си е разбила главата. Бяхме разочаровани от отпадането на Венелина Венева, тя скочи скромните 192. Венева обвини за провала си държавата, че не й е помагала докато е била наказана за допинг. Никой не е длъжен при това да й дава пари, още повече, че тя е военен и министерството е плащало заплата и помощи. Търси си оправдания. Десислав Гунев се скри след като отново не показа потенциала си на 200м. Чакаме Момчил Караилиев, дано е усвоил китайския метод за премахване на болката,” разказва от бг лагера ни в Берлин Пламен Вълков.

Според него световните звезди на леката атлетика се държат повече от учтиво с медиите, не отказват интервюта, съвсем приятелски настроени са. Атмосферата на първенството е изключителна и предразполага за още приятни емоции, което означава и още рекорди.