Световната кауза Wings for Life World Run е уникално по формат събитие, което дава възможност на хора по целия свят да бягат заедно в подкрепа на една важна за всички хора мисия – гръбначните заболявания да станат напълно лечими. Бягането е в подкрепа на мащабната кампания на фондация Wings for Life „Крила за живот“, която от 2004 година насам финансира провеждането на редица жизненоважни изследвания и клинични тестове в областта на гръбначните травми и заболявания.

На 7-и май 2017 г., десетки известни личности, спортисти, публични компании, различни общности и неправителствени организации от цял свят ще се обединят в името на благородната кауза, като излязат и покажат своята подкрепа бягайки. Едновременно в над 50 локации по света точно в 11 часа GMT и тази година хиляди ще станат част от най-мащабната кампания за събиране на средства в подкрепа на борбата с гръбначните увреждания.

Благодарение на специално разработеното приложение Wings For Life World Run App, всички ние в България също можем да станем благодетели на световната кауза. Приложението дава възможността да бягаме за тези, които не могат без значение къде по света се намираме.

Wings For Life World Run App напълно симулира уникалния формат на провеждане на световното бягане.

В състезанието по бягане, провеждащо се едновременно на редица места по целия свят, участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия”, пък влиза специална кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си, докато не настигне всички бегачи. У нас и в други страни функциите на колата-преследвач ще бъдат изпълнявани именно от приложението. Това означава само едно – каузата тази година става още по-мащабна и леснодостъпна, а единственото, което трябва да направим, за да дадем крила за живот, е да обуем маратонките си и да излезем да бягаме, където и да се намираме в деня на световния Wings for Life World Run.

КЪДЕ? Можем да бягаме в парка, по любимия си градски маршрут, в планината, в двора на близкото училище или стадион, а приложението автоматично ще включи резултата, който сме постигнали, в крайното класиране за определяне на световния победител от всички бягания по света. Така не просто ставаме част от световната инициатива по набиране на средства, 100% от които отиват в полза на изследвания за намиране лек срещу гръбначните увреждания, но и участваме в най-мащабното състезание по бягане, провеждащо се в един и същи ден, по едно и също време в целия свят. а