Уникалната инициатива, която организира Дарик радио и „Ники Кънчев шоу” – благотворителен търг в помощ на болната Сандра, събра 10 400 лева само в рамките на 3 часа. В благородната кауза се включиха редица известни родни звезди, както и множество хора, които просто имаха желание да помогнат. В следващите часове бяха направени и още дарения и до 16:00 часа на 24 декември сумата нарастна до 12 600 лева. 

Всеки от тях имаше възможност да наддава за фланелките на Гара Дембеле и Христо Йовов от Левски, Тодор Янчев и Маркиньос от ЦСКА, Николай Божов от Славия, Райс Мболи, Цветан Генков, Георги Петков и Базил Де Карвальо от Локомотив Пловдив.

Бяха предложени също фланелки на националния тим на България с автографа на Благой Георгиев.

В студиото бе и националът по волейбол Теди Салпаров с няколко от екипите на волейболния ЦСКА, а по телефона Ники Кънчев включи треньора на Левски, Ясен Петров,както и футболните ръководители Венци Стефанов и Иво Тонев.

Бившият бос на Професионалната лига Валентин Михов дари сума в размер от 2000 лв дори без да участва в търга. Същото направи и изпълнителният директор на Локомотив София и Българския спортен тотализатор Иво Тонев.

"Желая всички да сме здрави и по-усмихнати. В понеделник ще имате 2000. Минимум 2000. Каквото успея да събера от приятели до понеделник ще ви го даря. Това е минимума, ще се постарая да събера още пари. Винаги може да разчитате на мен", заяви Валентин Михов.

Болното 22-годишно момиче от град Своге се нуждае от спешна операция и в момента е в Израел. Нейните най-близки приятелки организираха истинска кампания, като в приказките и по филмите, коледна вълна от жестове. Може също да дарите, изпращайки sms на кратък номер 17777, като в него изпишете на латиница DMS SANDRA

"Трябва да се правят повече такива събития, защото никой не е застрахован от такива неща. Това са много добри идеи, надявам се мои колеги спортисти да помогнат. Нека се обединим всички спортисти, дори и политици", заяви в ефира на Дарик волейболният национал Теди Салпаров.

„Радвам се съм част то тази кампания. Искам да благодаря на всички, дори не трябва да си благодарим, ние сме хора. Просто трябва да се отзоваваме. Удължиха малко пенсионирането и ми се размина. Имаме почивка, която се надявам да ми се отрази добре. Говорим за човечност, за Коледа за семейни празници, които ни носят радости. Малка помощ може да се окаже за голяма за някои. Призовавам всеки да се включи”, каза пък футболистът на Левски Христо Йовов.

Екипът на волейболния национал Салпаров бе продаден за 300 лв., катотой бе купенот Георги Георгиев, президент на волейболния ЦСКА и брат на волейболиста. Фланелката на Йовов пък бе продадена за 200 лв. На тръгване от студиото пък самият Салпаров дари 200 лева, без да участва в търга.

Приятелят на Дарик радио и Gong.bg Илия Христов, който спечели търга за фланелката на Райс Мболи с цена от 300 лева, дари отделно сумата от 1000 лв. Илия, който е страстен колекционер на футболни фланелки не пропуска търгове, като може да се похвали и с фланелката на Георги Иванов Гонзо от победата с 5:0 над ЦСКА. Бизнесменът направи жест към колежката Ралица Караджова, като й подари екипа на бившия страж на Славия и ЦСКА.

„Смятам, че това е една прекрасна инициатива. Всеки, който иска да помогне на това дете да върви по своя път може да го направи. За съжаление реагираме на нещата много късно. Въпреки всичко винаги има шанс, човек да се изправи. Винаги можем да се обединим и да спасим нечий живот. Особено преди Коледа”, каза и старши треньорът на Левски Ясен Петров, който също дари 400 лева.

Любен Цонков спечели фланелката на Дембеле, предлагайки 600 лева за нея. Той сподели на шега, че е наддал за екипа, за да отнеме и част от усмивката на Ники Кънчев, тъй като по този начин фланелката на Дембеле стана по-скъпа от тази на Тодор Янчев.