Българинът Благой Иванов-Багата се класира за полуфиналите в тежка категория на турнира по смесени бойни изкуства „Bellator Heavyweight Tournament” в САЩ.

24-годишният Иванов разби представителя на домакините Зак Дженсън и остана непобеден след пет мача в професионалните серии.

Световният шампион по бойно самбо имаше пълно превъзходство и буквално преби съперника си, показвайки отлични боксови умения. След поредната си мощна атака Багата прати американеца в нокаут в 2:35 минута на втората част и това принуди реферът Джейсън Херцог незабавно да прекрати мача. Дженсън беше изнесен от ринга с множество отоци на лицето и с разбит нос.

„Работя здраво за подобряване на боксовите ми умения. Готвя се под ръководството на Ибн Карсън, който е брат на Хасим Рахман (б.а. бивш световен шампион по бокс в тежка категория). Той е един от най-добрите треньори по бокс в света”, обясни след мача Иванов.

Така на 29 октомври в Канзас Благой Иванов ще се изправи срещу Майк Хейс от САЩ в директен сблъсък за място на финала на турнира.