Спортистът Благой Иванов-Багата, който беше прободен с нож, е в критично състояние, на командно дишане, съобщиха от на УМБАЛСМ "Пирогов". Преодоляно е шоковото състояние на Иванов, който беше приет в централна реанимация на УМБАЛСМ "Пирогов" в неделя. Очакват се усложнения в следствие на нараняването с нож.

Това е съобщил тази сутрин доц. Стоян Миланов, началник на централна реанимация, цитиран от пресцентъра на лечебното заведение.

Вчера пострадалият е претърпял шестчасова операция, осъществена от водещи хирурзи на Първа хирургична клиника на "Пирогов".

Иванов, чийто баща е служител в ГДБОП, пострада при инцидент, станал в столичното нощно заведение "Айс", известно и с името "Домби", припомня още Българската телеграфна агенция.

Благой Иванов е световен шампион по бойно самбо от първенството в Санкт Петербург през 2008 година. След това прави дебюта си в смесените бойни изкуства в България. През миналата година той записа най-голямата победа в своята кариера в ММА, като надделя над бившия шампион на UFC Рико Родригес на галавечер в Чехов (Русия).

На 24 април Иванов трябваше да участва в турнир на ММА в София, когато трябвало да се изправи срещу американски съперник.