Благоевград е домакин на Европейско първенство по бейзбол - група "Б" от 1 до 6 юли. Това каза на пресконференция президентът на Българската федерация по бейзбол и на благоевградския клуб "Бизоните" Ясен Неделчев.

За първи път градът е домакин на Европейското първенство за национални отбори, коментира Неделчев, и отбеляза, че няколко години е домакинствал клубни първенства. В Европейското ще участват отборите на България, Гърция, Израел, Сърбия, Русия и Ирландия. Първенството е със статут на олимпийска квалификация, отбеляза Ясен Неделчев, а класиралите се ще играят в Токио 2020. 

Групата, в която играе България е трудна, защото по-голямата част от отборите са съставени от американски бейзболисти. Те са известни като най-добрите в света, коментира още президентът на Българската федерация по бейзбол и допълни, че зрителите ще наблюдават игра на най-високо ниво. Българският отбор е от 22 състезатели, 7 от които от Благоевград. Те ще се борят за победа във всеки един мач, но стратегията и тактиката на игра ще са за оставане в групата. Първият мач от първенството е на 1 юли от 10 часа между Гърция и Израел. 

Официалното откриване е от 17:00 часа, а веднага след него ще е и първият мач на българския отбор, който ще се изправи срещу бейзболистите от Русия. Първенството е със свободен вход и се осъществява със съдействието на община Благоевград./БТА