Българските състезатели започнаха успешно участието си на световния шампионат по аеробна гимнастика за юноши и девойки в София. Петото първенство на планетата вече бе открито в Арена Армеец. На 1-и юни пък стартира Световното първенство за мъже и жени, отново в Арена Армеец. Входът за състезанията е свободен.

Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов заеха второ място в квалификациите при смесените двойки старша възраст до 17 години. За финал се класираха двама българи в надпреварата при юношите младша възраст до 14 години индивидуално.

„Всичко е готово за първенството. Почти всички гости от международната федерация са тук, само г-н Бруно Гранди пристига на 31-и май. Новата зала е чудесна. Още неща трябва да се направят за едно такова състезание. Надявам се, че на състезателите ще им върви като по вода. Всички са впечатлени от залата. Мисля, че им харесва. За едно такова състезание са необходими много неща. Безкрайно съм благодарна на Министерството на спорта и Столична община. Много приятели ни помогнаха”, сподели председателят на Българския съюз по аеробика Йорданка Благоева и добави:

„Входът е свободен. Бихме желали, колкото се може повече деца да бъдат в залата и имаме съдействието на Министерството на образованието. Нека да видят колко е красив нашият спорт. Самият факт, че Бруно Гранди идва в България точно преди Олимпиадата, говори за интереса му към нашата страна. Надявам се, че отново ще остане очарован. Това е много важно.”