Собствениците на клубовете от Премиършип – елитната ръгби дивизия в Англия – почти сигурно ще одобрят продаването на миноритарен дял в полза на частната инвестиционна фирма CVC. Компанията, която се занимава и с отпускане на кредити, е готова да плати над 200 милиона паунда само два месеца след като нейният опит да купи мажоритарен дял бе отхвърлен.

CVC държеше правата върху Формула 1 в периода 2006-2017, а сега пристигна с нова оферта, по силата на която иска да управлява единствено рекламната дейност на първенството, но не и него като цяло. Това означава, че контролът остава в ръцете на Световната федерация по ръгби, докато 12-те клуба ще получават по-голям дял от печалбите в сравнение с първата оферта.

Новото предложение CVC ще бъде представено официално на следващата среща на клубните собственици, която ще се състои на 11 декември. Ако те приемат, както се и очаква, това значи, че всеки от тях ще получи финансова инжекция от 20 милиона паунда в миг, в който единствено Екзитър оперира на печалба.