Бившият генерален секретар на хандбалната федерация Емил Стайков е даден на прокурор. Решението бе взето на заседание на УС на централата във Варна. „Стайков е взел 18 000 лева от касата, които не е отчел. Изпратихме му две писмени покани, но той не се яви, за да даде обяснения. Хората вече си търсят тези парите от нас“, заяви шефът на федерацията Александър Евтимов. В близките дни новият генсек Алайдин Илиев ще внесе молба в прокуратурата за проверка по случая. Емил Стайков е варненец и е брат на легендата в колоезденето Ненчо Стайков.

УС утвърди и новите селекционери на националните отбори. Мъжете ще се водят от Кирчо Василев, жените - от Николай Топузаков, а на Оля Георгиева са поверени юношите, родени през 1990 г.

Василев ще обяви до 2-3 дни разширения състав от 20 състезатели. В него ще попаднат 8 хандбалисти на „Локомотив Металекс Билд“ - Иван Иванов, Пенчо Рачев, Светослав Божков, Йордан Михайлов, Веселин Чакмаков, Мирослав Владков, Борислав Кобаков и Христо Йорданов. Предстоят разговори с Чавдар Чернев, Димитър Пламенов, Борислав Борисов и Никола Карастоянов, които работят и могат да тренират само по веднъж на ден.

От 12 до 17 декември националите ще са на турне в Косово. Следват две контроли с Румъния в Букурещ и турнир в Италия след Коледа в град близо до Венеция. През януари са световните квалификации. В тях играем с Португалия и Македония на разменено гостуване, като домакинските ни срещи ще са в зала „Конгресна“ на двореца. Първият в групата се класира за плейофи.