Бившата звезда на Ню Инглънд Пейтриътс Аарън Ернандес бе намерен обесен в затворническата си килия в Шърли, Масачузетс тази сутрин. 27-годишният Ернандес излежаваше доживотна присъда за предумишлено убийство.

Само преди няколко години Ернандес бе една от най-големите звезди в Националната футболна лига, като имаше 5-годишен договор с Пейтриътс на стойност 40 милиона долара.

През 2013-та обаче той бе арестуван за убийството на Один Лойд, полупрофесионален футболист, а в последствие осъден на доживотен затвор.

Само преди пет дни той бе намерен за невинен по друго обвинение - за убийството на двама мъже с огнестрелно оръжие пред нощен клуб в Бостън.

"Г-н Ернандес се е обесил, използвайки спалния си чаршаф, завързан за решетката на прозореца. Той също така се е опитал да залости вратата на килията си", съобщиха от ръководството на затвора в Шърли.

Инцидентът се случва в същия ден, в който президентът Доналд Тръмп ще приеме играчите на Ню Инглънд Пейтриътс, след като те спечелиха Супер Боул в началото на годината.