Изключително полярни и разнопосочни мнения се ширят в медийното пространство и социалните мрежи след трагедията със състезателката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.

Бившата грация Анастасия Киссе, която беше част от националния тим на България преди години, но тренираше в Русия, излезе с пространно съобщение във Facebook, в което изразява възмущението си от случилото се през последните дни.

Киссе обвинява ръководството, че е решило да остане в Израел и да участва на шампионата, вместо да се прибере в България. Ето и части от съобщението й:

„В шок съм от ръководството на гимнастиката... Как може някакво си Европейско първенство да бъде по-важно от човешкия живот??? Всички тези изказвания, интервюта, статии – всичко това е смешно... Цял свят се смее!!! Тъжно е, че получавам съобщения от други държави с думи: „Настя, а българските треньори наясно ли са какво се е случило с Цвети???“ Те просто си ходят, смеят се, снимат се, а по-добре би било да си съберат багажа и да отидат при нея!!!“ - пише на страницата си Анастасия Киссе.

„Да, наясно съм, че никой не знае как се е случило всичко и не бива да се обвинява никого, но е подло как постъпва ръководството!!!“ - продължава бившата състезателка.

Анастасия Киссе споменава „велика госпожа“, чието име не посочва, но счита, че този човек не заслужава нейното уважение, защото изказванията й са подли, низки и отвратителни. „Главното е, че нейните гимнастички от нейния клуб са там, затова дайте да забравим за Цвети до понеделник, за да мине Европейското първенство. Долно е. Но всеки ще си плати за думите си“, коментира още възмутената Киссе.

„За съжаление, в България не съществува подкрепата един за друг, всички се опитват да излязат бели, а главното е, да не си виновен за нищо.“

„Защо, когато аз имах проблем с психиката, моите родители, доктора, треньора успаха да се справят. Да, ситуацията е сложна при нея от детството, но трябва да намираш подход към децата, а ако не можеш – мястото ти не е при децата, с които не можеш да се справиш“, казва още Анастасия Киссе.