Бившият заместник-министър на младежта и спорта (е периода януари 2003 година - август 2005 година) Феим Чаушев е вдигнал високо кръвно в ареста и е откаран в МВР болница за преглед, съобщи пред Дарик директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов.

Бившият заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев Феим Чаушев бе задържан на 8 март като посредник при получаване на откуп за краден автомобил БМВ Х6. Колата, собственост на турчин, е била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел, информира DarikNews.bg.

Комисар Йорданов уточни, че от състоянието на Чаушев зависи дали той ще остане в болницата за лечение или ще бъде върнат в ареста: „Феим Чаушев се намира в МВР болница, тъй като се е почувствал зле и е закаран за преглед там. Вдигнал е високо кръвно. Възможно е да го оставят за наблюдение в болницата".

Комисар Валери Йорданов разказа още, че турчинът е потърсил Чаушев, тъй като вероятно го е познавал и се е надявал той да му помогне за откриването на автомобила.

Между 6-8 банди в София крадат коли, каза още пред Дарик шефът на столичната полиция. Много от случаите на кражби стават със знанието на собственика, с цел застрахователна измама.

За лесната пререгистрация на крадените коли помага и законът, според който при пререгистрация на кола в пункта на КАТ се носят само документите.

Феим Чаушев беше заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година, когато подаде оставка заради скандал около двойната му самоличност.

Бившият заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев Феим Чаушев стана популярен със скандала около двете му имена - Феим Юсеинов Чаушев или Петър Юриев Чаушев. С едното си име Чаушев е бил в директорския борд на голям курортен комплекс, както и в други търговски дружества, докато в същото време бил и заместник-министър на външните работи под другото си име. Чаушев се оправда, че не е знаел, че не е бил заличен от управата на въпросните сдружения и обяви, че не е получил нито лев от участието си във фирмите. Той си е сменил името с решение на съда в Пещера през 2001 година от Петър на Феим и до 2006 година не си е извадил нова лична карта, което пък е друго нарушение на законите.

Почти по същото време излезе и псевдонимът му от досието като сътрудник на бившата Държавна сигурност - Бисер. Според информацията, бил е вербуван в родното си село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си.

На 24 март 2008 година Феим Чаушев подаде оставка като заместник-министър на външните работи като сред мотивите посочи клеветническата кампания срещу него.

Като заместник-министър на външните работи Феим Чаушев се занимаваше особено отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.
Феим Чаушев е роден на 1 март 1944 година в село Рибино, Крумовградско. Преди да стане заместник-външен министър, е бил заместник-министър на младежта и спорта през периода януари 2003 година - август 2005 година.