Билетите за втория мач от Националната футболна лига (НФЛ) във Франкфурт между отборите на Ню Инглънд Пейтриътс и Индианаполис Колтс бяха разпродадени за няколко минути във вторник.

На виртуалната опашка в интернет се наредиха повече от два милиона любители на американския футбол, докато стадион "Дойче Банк Парк" е с капацитет за само 48 000 души. Така над 98 процента от желаещите да се сдобият с ценните пропуски ще останат разочаровани, че няма да могат да видят някои от най-добрите играчи в света на живо.

Мачът между Ню Инглънд и Индианаполис ще се играе на 12 ноември. Седмица по-рано, отново във Франкфурт, ще бъде срещата между актуалния шампион в НФЛ Канзас Сити Чийфс и Маями Долфинс. Билетите и за нея също се продадоха за минути.

"Фенове се опитваха да си купят билети от повече от три милиона различни електронни устройства. Има хора, които използват повече от едно устройство, за да увеличат шансовете си. Въпреки това, това е колосална бройка заявки, която получихме", каза генералният мениджър на НФЛ за Германия Александър Щайнфорт.

Най-евтините билети за мача бяха с цена от 75 евро, а най-скъпите в продажба - по 225 евро. 

НФЛ направи дебюта си в Германия през миналата година, когато Мюнхен прием отборите на Тампа Бей Бъкъниърс с Том Брейди и Сиатъл Сийхоукс. Срещата премина при огромен интерес от страна на феновете, като заради присъствието на Брейди бяха получени три милиона заявки за билети.

Заради огромното търсене тази година не бе възможно да се закупят повече от четири билета от един потребител. /БТА