По 100 нови динара или близо едно евро са най-скъпите билети за баскет-мача България – Украйна, който престои днес следобед на Универсиада 2009. По-неудобните места в залата са на цена от половин евро. Домакините решиха да пуснат евтини билети за всички състезания, за да може повече хора да гледат на живо стартовете на Световните студентски игри. Засега обаче посещаемостта не е толкова голяма. Все пак организаторите се надяват с преминаването на срещите от квалификациите и приближаването на директните елиминации и финалите нещата да се променят и залите да се напълнят.

Сърбинът Саша Маричич и унгарецът Залтан Пала са определени за рефери на мача България – Украйна. Нашите излизат следобед в първа среща от предварителна група D, срещу украинците, които вчера отнесоха Япония със 104:74. Победа днес ни открива пътя към осмицата, според наставника на тима Константин Папазов. Тити направи една лека тренировка тази сутрин. Мачът е от 18.30 ч. българско време в зла „Милениум” в градчето Вършац, на около 80 км от Белград. Утре по същото време излизаме срещу Япония, но мачът е в „Спортна зала” в сръбската столица.

Междувременно стана ясно, че дечица от сръбско училище ще подкрепят изявите на българите и най-вече на баскетболния ни тим, съобщиха от посолството ни в Белград. Управата на школото от дълги години е в отлични отношения със свои колеги от София и имат договор за обмен по програми на ДАМС, МОН и Агенцията по туризъм.

От българската делегация са приготвили шапки с цветовете на националния трибагреник и емблемата на Игрите за всяко от дечицата на трибуните. Служителите в българската амбасада в сръбската столица също възнамеряват да се включат в агитката и да подкрепят водения от Тити Папазов отбор.