Генералният секретар на БОК Белчо Горанов разкри пред Гонг, че в Русия обикновените хора са изключително позитивни по отношение на престоящите зимни игри в Сочи. Той бе единствения българин, който участва в щафетата в Ростов на Дон.

Горанов сподели преди официалното представяне на облеклата за бг олимпийците, че този път те са решени в спортно- елегантен стил. По отношение на графика с пътуването за Сочи всичко вече е планирано, но не всички наши участници ще тръгнат от София за Сочи. Ски- скачачът Владимир Зографски и неговият баща и треньор пътуват директно от Австрия, където се готвят.

До края на седмицата БОК ще обяви и името на знаменосеца на бг делегацията за официалната церемония по откриването на игрите на 7-ми февруари. На следващия ден стартират биатлонистите и Влади Зографски с квалификации.

На въпрос на Гонг дали Катя Дафовска е вариант, като единствената спечелила злато от зимна олимпиада генералният секретар на БОК отговори: „Разбира се, че тя заслужава. Има и други. Проявете търпение до края на седмицата и ще обявим официално.“