Всички състезатели участници в турнирите на Българската ММА Федерация ще бъдат както поощрявани за активна спортна дейност, така и санкционирани заради безотговорно отношение към ангажиментите си в професионалния спорт. Такова решение бе взето на проведеното събрание на управителния съвет на федерацията, на което бяха разгледани и различни идеи на членовете на съвета за предстоящи участия на българи в чужбина, на чуждестранни бойци у нас и предстоящи състезания по аматьорски правилник.

Спортно-техническото ръководство обсъди и възможностите за евентуалните подготвителни лагери на състезателите от цялата страна, както и идеите за модели на спортна екипировка и аксесоари за ММА.

Единодушно бе взето решение парични премии да получат двама от активните ММА състезатели – бургазлията Георги Стоянов и пловдивският състезател Георги Тодорчев. На последния за 2010 година грандиозен турнир „Максфайт 18“ двамата постигнаха победи над опонентите си съответно с – най-красив ключ и най-добър нокаут на вечерта. Стана ясно, че за всяко следващо събитие от календара на БФММА ръководството ще отличава със специални премии най-добре представилите се, най-активни и амбициозни състезатели.

на вътрешната снимка - Георги Стоянов

Управителният съвет на Българската ММА Федерация ще бъде безкомпромисен спрямо състезателите неспазващи поети ангажименти за участие на турнир от родната верига „Максфайт“ или поели ангажимент с други спортни федерации, организации и асоциации без съгласието на ръководството на БФММА. Решението на ръководството бе продиктувано от ангажимента на БФММА с ТВ-излъчването на мероприятията, телевизионните права и инвестирането на средства за развитието на българските професионални състезатели.