Президентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Ламин Диак изпрати благодарствено писмо до Българска федерация лека атлетика (БФЛА), в което дава отлична оценка за организацията и провеждането на 20-ото световно първенство по полумаратон в Каварна (6 октомври).

„В Каварна Българската федерация по лека атлетика се прояви като отличен организатор на световния шампионат по полумаратон", се чете в писмото на Ламин Диак.

Спортният директор на ИААФ Пол Харди, който гледа на живо първенството в морския град също изпрати писмо до президента на БФЛА Добромир Карамаринов, в което благодари на него и на целия организационен комитет за перфектно свършената работа по подготовката и провеждането на шампионата на планетата.

„Вашият малък, но сплотен екип свърши огромна по обем работа и организира перфектно първенството", написа до БФЛА Пол Харди.

Поздравителни адреси до федерацията ни по лека атлетика изпратиха и много от президентите на европейските атлетически асоциации, които имаха състезатели на световното в Каварна. „Трогнат съм от признанието на ИААФ и колегите ми от европейските федерации", коментира президентът на БФЛА и председател на организационния комитет на световното в Каварна Добромир Карамаринов. - "Всички видяхме, че състезанието бе перфектно организирано, но когато признанието идва от най-високо място не може хората, които не жалиха сили и време да не получат удовлетворение. Радвам се, че за пореден път БФЛА се доказа като отличен организатор”. Тази сутрин Карамаринов и вицепрезидентът на ИААФ Сергей Бубка отлетяха за Малта, където до края на седмицата ще се проведе календарната конференция на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА). На 11-и там ще е и конгресът на Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ) президент на която от 2011-а г е Карамаринов.