Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов обяви титулярния състав на женската щафета на 4 по 100 метра, която ще участва в мемориала "Примо Небиоло" в Торино на 6 юни.

България ще бъде представена от Тезджан Наимова, Ивет Лалова, Инна Ефтимова и Габриела Лалева. Резерва е Ванина Нгуен.

Състезанието в Торино е първото от трите, в които българският квартет ще участва, с цел да намери място сред 16-те най-бързи щафети в света за Олимпиадата в Пекин.

Вторият турнир е Купа на Европа за жени в Истанбул на 21-22 юни, а третият - в Мадрид (6 юли).

Място на Олимпиадата гарантира средно аритметичния резултат от два най-добри старта на една щафета в периода 1 януари 2007 - 23 юли 2008.

В сряда на турнира от Европейска категория в Каламата (Гърция) България ще бъде представена от Кольо Нешев (копие), Ангел Карарадев (скок на височина) и Десислав Гунев (100 и 200 метра).

На 7 юни в Ханя (Гърция) Венера Гетова ще вземе участие на диск. На същия ден, но в Букурещ, Йордан Илинов ще бяга на 200 метра.

На 7-8 юни на стадион "Васил Левски" в София ще се проведе държавното първенство за юноши и девойки старша възраст. В него извън класирането ще участват и някои от националите, които гонят покриване на норматив за игрите в Пекин.