„Европейското по бокс ще се проведе, но ще е провал!” сподели президентът на родната централа Марин Димитров.

Днес трябваше да стане ясно къде бъде шампионатът на Стария континент, като ръководители от европейската асоциация заминаха за Ливърпул, за да видят на място проблемите.

„Убеден съм 100%, че се го има това първенство. Изключено е да се смени града домакин. Те не могат да го направят в Ливърпул, камо ли в Лондон или друга държава. Или ще го има, или не! Съмнявам се, че в Ливърпул ще могат да го организират. Проблемите са твърде много. Ще се направят много компромиси, които ще бъдат в ущърб на участниците. България няма време да го вземе и организира. Ако кандидатствахме, щяхме да го вземем, но ще ни трябват два месеца, а те останаха 15 дни. За толкова време няма кой да го направи. Писаха ни да не си купуваме билети, а трябваше да ги платим днес” каза пред Гонг боксовият бос Марин Димитров.

Президентът на БФБокс коментира националния ни отбор и двамата ни олимпийци. „Аз заставам напълно зад старши треньора, неговата тактика и система на работа. С него тима ми е съвсем различен. Петър Лесов ще реши дали да вземе в тима ни след 9-мата представители Борис Георгиев и Кубрат Пулев. това Не е толкова интересно дали ще бъдат на европейското, видяхме ги на Олимпиадата, но ако са във форма да отидат. Точно тези двамата можеха да направят много на Олимпиадата, ако бяха повярвали на Лесов и се бяха съсредоточили. Той изисква много от тях, а те се мислят за много големи. Борето и Кобрата смятат, че само с имена си могат да печелят. Така не става! Петър Лесов е достатъчно компетентен и ще реши какво да направи” заяви Марин Димитров.