От ръководството на БФ Самбо призоваха всеки, който има възможност, да направи дарение за лечението на пострадалият състезател Георги Огнянов.

Неколкократният шампион на страната по самбо Георги Огнянов имаше тежък инцидент на световното студентско първенство по самбо в Чехия. Огнянов, който бе в Прага като студент на НСА, пострада, след като падна на глава по време на схватка и остана парализиран от врата надолу. След това той претърпя операция в Чехия, бе върнат в България и в момента е лекуван в болница "Св. Наум".

На пресконференция в пресклуб "България" бяха Георги Юсев - и.д. президент на БФ Самбо, Весела Ванкова - изпълнителен директор на федерацията, проф. Ангел Божичков - личен треньор на Георги Огнянов, Мария Огнянова - майка на пострадалия състезател и Иван Нетов - председател на съдийската комисия.

Първи думата взе Георги Юсев, който заяви: "Много съжаляваме за случая. Надявам се да се съберат средства рехабилитация на Георги. Търся помощ и от чуждестранните федерации. Ще помолим и другите спортни федерации, за да съберем пари. Благодаря на лекарите в Чехия, които оперираха Георги". Майката на самбиста Мария Огнянова пък сподели: "Георги вече е в България и пристигна с диагноза на чешки, тепърва някой ще трябва да я превежда. Разви и пневмония, която затрудни лечението му".

Стана ясно, че може да се наложи и втора операция на самбиста, ако той има проблем с храненето. От застраховката на Огнянов пък са били получени 10 000 евро, с които той бе репатриран.

За набирането на средства в помощ на Георги е открита следната дарителска сметка:

Банка: ОББ АД

Номер на сметка: BG96 UBBS 8002 1027 7814 30

BIC CODE: UBBS BGSF

Титуляр на сметката: Мария Огнянова.