Много хора днес се притесняват относно безопасността на личните си данни при регистрация и използване на сайтове за спортни залози. Кои са факторите, влияещи на безопасността и къде да ги откриете? Сигурни ли са българските букмейкъри и как да ги разпознавате?

Безопасни ли са сайтовете за спортни залози

Голяма част от българските букмейкъри са напълно безопасни и нивото им на защита може да се сравнява с това на банките. Обичайните внедрявани мерки за сигурност включват наличие на SSL сертификат, криптиращ обменящата се информация между вашето устройство и сървърите на компанията – намира се в лявата част на адресната лента на браузъра във вид на заключен катинар.

Потвърждаването на самоличността в повечето български букмейкъри е друга стъпка за увеличаване на сигурността при извършване на спортни залози. За целта се изисква изпращане на снимка на лични документи и понякога селфи за сравнение. В други случаи се прилага защита за излизане от акаунта при определено време на неактивност на профила.

Как да си осигурите допълнителна безопасност

Не бива да разчитате само на сайтовете за спортни залози да осигурят вашата безопасност и сигурност на личните данни и парите в мрежата. Вие също можете да се погрижите за собствената си безопасност онлайн, като се възползвате от следните трикове:

●           никога не споделяйте информация относно акаунта си – не бива да записвате някъде или да споменавате пред някого вашето име и парола за влизане в акаунта;

●           винаги излизайте от профила си, когато приключите игра – така ще предотвратите достъп на други хора ако получат мобилното ви устройство в ръцете си;

●           не използвайте публичните и безплатни WiFi мрежи – те лесно могат да бъдат компрометирани и да се използват за неоторизиран дистанционен достъп;

●           автентификацията в две стъпки е за предпочитане – при едната въвеждате потребителското име и паролата, а при другата – потвърждавате изпратен от оператора код във вид на SMS.

Как да разпознавате сигурните и безопасни сайтове

Въпреки че в България рядко се случват измами при спортните залози, без значение от видовете спортове и прилагани стратегии, всеки играч трябва да има едно наум. Препоръчително е предварителната проверка на съответния оператор преди да му предоставите личните си данни и да направите залагане с реални пари. За целта проверете валидността на лиценза, издаден от НАП в съответната страна.

Отправете запитвания в тематичните форуми и групи за мнения. Всеки сериозен сайт за спортни залози предлага множество варианти за разплащане, има общи условия и безплатен оператор, с който да се свържете и да обсъждате тематични проблеми и функции.