Станка Златева за пореден път доказа класата си, като спечели четвърта поредна европейска титла. Българката бе абсолютно безапелационна през целия си поход в шампионата на Стария континент, който се провежда във Вилнюс.

Златева спечели без проблеми финала в категория до 72 килограма. Нашето момиче победи рускинята Алена Старобудцева с 2:0 части (3:0 и 1:0) и за пореден път се качи на най-високото стъпало на стълбичката. Вече четирикратната европейска шампионка прегази всички по пътя си, като във всичките си мачове не загуби нито една точка.

На осминафинала българката в категория до 72 килограма тушира във втората част Елена Мудраг от Румъния. На четвърфинала същата съдба сполетя и дебютантката Ема Веберг от Швеция, а на полуфинала полякинята Агниешка Виечек удържа 38 секунди срещу Станка, след което беше туширана.

Станка има и три световни титли и сребро от Олимпиадата в Пекин. Това пък е първи златен медал за България на шампионата във Вилнюс. Освен това в актива си имаме три бронзови медала, дело на Ралица Иванова, Кирил Терзиев и Радослав Великов.