Една от най-популярните лекоатлетки в света Бланка Влашич няма да участва на турнира в памет на Павел Павлов организиран от неговия син Георги в края на юни в София.

„Имаме възможност да я доведем, но просто преценихме, че е глупаво да даваме пари за един атлет. Решихме да инвестираме тези пари в по-голяма масовост като участие и по-голям награден фонд за нашите си атлети. Искахме българите да разберат, че атлетиката е скъп спорт и привличането на една такава звезда от световна величина струва много пари. Имаме парите, но се отказахме, защото е рано на това ниво да доведем такива атлети и нашето ниво не е такова”, коментира за Гонг Георги Павлов.

„Миналата седмица бях на един турнир в Каламата с мои атлети и се запознах с Дуейн Чеймбърс. Говорих с неговия мениджър и той прояви супер голям интерес да дойде. Обяснихме му за каузата, че това е нов турнир и едно голямо име като него, особено без финансови претенции, ще бъде голям плюс за популяризирането на спорта. Много се радвам, че и той, и мениджърът му откликнаха и изобщо не стана въпрос за пари, така че на 99% се надяваме да го видим тук. Може би от 4-5 континента ще имаме участници, което е радостно – от над 20 страни”, сподели още Павлов по повод бъдещите участници в надпреварата на стадион „Васил Левски”.

„Повече бих акцентирал на това, че бих се радвал един ден да видя всички български атлети на мой турнир. 90% ще дойдат, но има някои, които не го приемат много присърце. Това просто ме шокира малко, защото мисля, че правим всичко за атлетиката и за популяризирането й сред хората. Говорил съм с всички елитни български атлети. Срещам разбиране и от федерацията, но знаете, че това е спорт, в който никой не може да задължи никой да дойде и да участва. Все пак мисля, че 90% от звездите ще дойдат. Смятам, че ще има над 150 атлети на турнира. Най-интересно се очертава състезанието в дългия скок, а също и 100 метра”, каза още Георги Павлов.