Без представител при мъжете в дисциплината скокове на пътека ще замине националният ни отбор за Световното първенство, което ще се проведе в началото на следващия месец в Квебек (Канада).

След втория квалификационен кръг на Държавното първенство по скокове на батут, двоен мини батут и скокове на пътека, което се проведе в Сливен стана ясно, че България ще има двама състезатели във възрастовата група 15/16-годишни - Владимир Иванов (“Олимпик” Ямбол), Димитър Янев (“Олимпик” Ямбол) – и един при 10/11-годишните - Йонко Дончев (“Добри Костин”).

Причината България да няма представители при мъжете е липсата изобщо на състезатели в този спорт, заради лошата база у нас и недостига на средства, с които да се издържа националната гарнитура.

В надпреварата на двоен мини батут страната ни ще има двама състезатели, но и тук по подобие на пътеката няма представител пи мъжете. След отказа на Радостин Рачев, който спечели единственият и исторически златен медал за България в тази дисциплина през 2005 година, нямаме спортист който да запълни празнината.

Али Алиев (“Стефан Данчев”, Сливен) ще се излезе във възрастовата група 15/16-годишни, който зае второ място преди около седмица на 7-ия международен турнир в испанския град Албасете. На същото състезание със злато се окичи Деница Калчева (“Акро Арт”, Габрово), която в Квебек ще мери сили с най-добрите в света при жените.

Състезанието от втория квалификационен кръг на Държавното първенство продължава в петък и събота с единствената олимпийска дисциплина – големия батут, където предстои да бъде определен съставът за Световното в Канада.