Ерика Зафирова няма да участва на международния "София Къп", който предшества световната купа по художествена гимнастика (30 март – 1 април).

Причината е, че грацията е получила болка в коляното. Направен ѝ е медицински преглед веднага, няма нищо сериозно, но по решение на медицинския щаб и ръководството на отбора гимнастичката ще почива, за да не се получи усложнение на травмата.

Така в надпреварата при жените България ще бъде представена от Петя Борисова, Галатея Герова, Йоана Николова, Биляна Писова, Марина Иванова и Ася Иванова

При девойките за добро представяне ще разчитаме на Анна Келман и Татяна Воложанина, които спечелиха квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина), както и на Елизабет Йовчева, Вероника Любчова, Вая Драганова, Валерия Ватова, Ева Брезалиева и Никол Атанасова.

Общият брой на заявените състезателки в надпреварата при девойките  е 90 от 27 държави, а при жените - 40 гимнастички от 20 страни.

Международният турнир започва утре в 9.00 с изпълненията на състезателките в група А. Официалното откриван е в 13.40 часа. Входът за зрителите е свободен. 

От ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика съобщават за още една промяна, която засяга световната купа. В БФХГ се е получило писмо от Руската федерация, в което са поискали промяна за 4 от състезателките на ансамбъла им.