Без български финал ще завърши европейското първенство по лека атлетика в зала в полския град Торун. Вчера от шампионата на полуфиналите отпаднаха Инна Ефтимова и Станислав Станков.
 
Ефтимова завърши седма в пресявката преди финала на 60 м с време от 7,32 сек. В сериите по-рано днес тя финишира за 7,36 сек. Най-слабото време, осигурило участие в битката за медалите, бе 7,26 сек.
 
Станков стана осми в полуфинала си на 60 м с препятствия, но с по-слаб резултат, отколкото в сериите вчера. На полуфинала той премина през хърделите за 7,94 сек., а в първия кръг на надпреварата бяга за 7,85 сек. За финала с най-слабо постижение се класира Коен Смет (Хол) – 7,69 сек.
 
Спринтьорите ни Денис Димитров и Веселин Живков отпаднаха още в сериите на 60 м. Националният шампион на закрито Димитров постигна 6,85 сек., с което се нареди на 55-о място в крайното класиране. Живков пък финишира за 6,90 сек. и е на 60-ата позиция от 63 завършили.
 
В първия ден от състезанието пък в квалификациите отпаднаха Тихомир Иванов (скок височина), Георги Цонов (троен скок) и Митко Ценов (1500 м).