Сливенската състезателка Бетина Темелкова завоюва бронзов медал на Световното по джудо в Маями. Първата победа на Темелкова бе служебна, срещу състезателка от Замбия, която отпадна заради килограми. Във втората среща Бетина победи представителка на Алжир, а в третата – монголка и така завоюва първо място в своята финална серия. На полуфинала сливенската джудистка игра срещу корейка, но в последните 20 секунди съдиите присъдиха точка на опонентката й.

На малкия финал Бетина Темелкова срещна състезателката от Грузия - Бибишвили, победи я и си осигури крайното трето място.

В категорията на Бетина – до 48 кг, участие в световното в Маями взеха 36 състезателки, като единствена сливенската представителка е в Топ 3 на света. На първо място в категорията се класира представителката на Япония, на второ е корейка, а третото се дели от Бетина Темелкова и рускинята Шимова.

Със завоюваните си престижни първи места през годината Бетина Темелкова си осигурява директна квота за участие в Младежките олимпийски игри през 2014 г. в Китай.