Световната шампионка по художествена гимнастика Анна Бесонова разкри впечатленията си от първенството на планетата, което се проведе миналия месец в Патра, Гърция. Украинката спечели златото в многобоя в конкуренцията на Вера Сесина и Олга Капранова от Русия, които се наредиха съответно на второ и трето място.

Бесонова обаче не пропусна да отговори на критиките отправени към нея от руска страна, че съдиите са я подкрепили, за да спечели индивидуалната надпревара.

„Това е много изстрадана победа, а Украйна я заслужаваше. Най-накрая успях да я подаря на своята страна и съм много благодарна на феновете за подкрепата”, каза грацията.

Що се касае до слуховете, че Бесонова се е ползвала с подкрепата на съдиите, тя отговори: „Хората просто трябва да се научат да губят. Рускините свикнаха да бъдат хегемон в този спорт и им е много трудно да разберат, че може да има и по-добри от тях.”

„Не обичам да се хваля, но се представим отлично на Световното първенство. Знаех, че нямам право на грешка. Изиграх чисто програмите си и съдиите нямаше за какво да се хванат”, завърши Анна Бесонова.