Левски победи Чес Юнайтед с 6:4 във футболен мач на ст. „Георги Аспарухов” в почивния ден на супертурнира „М-тел Мастърс”. Под съдийството на Йозеф Винацер за „сините” капитан бе Христо Йовов, вратар Валери Домовчийски, а останалите на терена бяха Лусио Вагнер, Елин Топузаков, Станимир Стоилов и Наско Сираков. Въпреки че излезе на инжекции Майкъл Адамс бе титуляр за Чес Юн точно 10 години, след като носи фланелката на втория юношески отбор на тима, в който в момента се състезава Димитър Бербатов – Тотнъм. Той бе сменен в 5-а минута от Иван Чепаринов. На вратата бе Гата Камски, но по едно време си размени ръкавиците с Мамедяров.

Веско Топалов бе с капитанската лента, а освен него играха още Кришнан Сасикиран, Майкъл Адамс, Ливиу-Дитер Нисипеану Гата Камски и Шахрияр Мамедяров.

Минути преди края на двубоя на централното игрище на „Герена”, за шахматистите се появи братовчедът на Димитър Бербатов – Киприян. Малкият талант излезе с думите: „Аз съм от ЦСКА, но за шоуто ще играя със „синята” фланелка.”

След равностойни първи минути и добра комбинация между Наско Сираков и Мъри Стоилов, наставникът на Левски откри резултата, Сираков удари греда, след което Йовов изведе за 2:0 своите.

В 4-та минута индиецът, въпреки че до вчера питаше футболът с ръце ли се играе, реализира за Чес Юнайтед. Главният рефер отмени гол на Сираков в 11-та минута, а Веско си изпроси дузпа срещу Йовов за артистично падане и така Топалов реализира и резултатът бе изравнен за 2:2.

Мамедяров също вкара, с което Чес Юн обърна, Мъри Стоилов изравни, а след това отново той изведе Левски за 4:3. Наско Сираков най-накрая вкара за 5:3, когато дойде ред на футболист с името Бербатов да се разпише във вратата на Левски. Киприян след отлична акция, направи резултата 5:4, Йовов обаче също вкара топката в мрежата на Гата Камски и оформи крайното 6:4.

Реферът отмени гол на Чепаринов, който бе секунда след последния съдийски сигнал.

Индиецът получи специалната награда „Зелен картон” за индивидуални качества, а Левски за отборен дух.

Стоилов и Сираков също получиха приз – един уикенд в стаята и леглото на Веско Топалов в „Град Хотел София”.

М-Тел връчи огромна шахматна фигура – цар, на победителите от Левски, а Йовов с мъка вдигна приза.

Последва закана от Веско Топалов: „Готови сме за трансфери. Силвио трябва да преговаря”, но Йовов контрира: „По-добри сме на шахматната дъска”. Думите му се доказаха и в последвалия сблъсък на черно-бялата дъска, на която Бижутера се изправи срещу Веселин Топалов.

Преди партията обаче Веско потърси допинг ченгето. Христо Йовов се опита да скрие царицата си, това обаче не остана незабелязано от гросмайстора. По време на партията Вальо Грънчаров открадна топа на Топалов, но след секунди той се усети и протестира. Бившият световен шампион поиска да отиде до тоалетна, но Йовов не се съгласи и каза: ”Тогава аз ще напиша книга „Тоалетната война 2”.

Партията завърши реми по предложение на Топалов, който бе в по-изгодна позиция, а Йовов джентълменски се съгласи, въпреки негодуванието на Станимир Стоилов. В края двамата капитани се поздравиха за добрата игра.