Братовчедът на Димитър Бербатов, международният майстор Киприан Бербатов, ще е сред звездите на най-големия зимен открит турнир Банско Оупън. Той ще се проведе от 12-ти до 19-ти декември в зимната столица на Балканите и ще привлече повече от 200 състезатели от над 19 държави.

Киприан Бербатов похвали Банско като зимен курорт. Той е чест гост на снежните писти и на роднини в града. Кипи Бербатов сподели, "Банско Оупън е топ турнир за България и цяла Източна Европа, провеждан на великолепно място. Ще се боря за добро класиране и гросмайсторска норма. Братовчед ми вкара 5 поредни гола в Манчестър, аз се надявам на 5 поредни победи".

Сред основните претенденти за титлата са и руският гросмайстор от световния топ 100 - ГМ Борис Савченко, както и от националните шампиони на Сърбия, Гърция, Македония, Азербайджан, медалистите на Израел, олимпийският шампион с Армения ГМ Аветик Григорян и общо на 50 титулувани състезатели.

При жените звездната селекция на българския национален Олимпийски отбор - Ива Виденова и Адриана Николова - са фаворити за спечелване на медали в Банско, а в младежката група звездата е европейската шампионка Габриела Антова.