Бербатов ще подсили гросмайсторския тим на Чес Юнайтед за футболното мегадерби срещу Левски. Братовчедът на звездата на Манчестър Юнайтед и националния отбор Димитър Бербатов – Киприан, ще рита за отбора на участниците в супертурнира по шах „М-Тел Мастърс”. Мачът на малки вратички ще се играе на стадион „Георги Аспарухов” в почивния ден на турнира на 18 май, информираха организаторите на проявата.

Бербатов има опит срещу сините, след като в дебютното издание на сблъсъка през 2007 г. отбеляза гол на Левски. Вицепрезидентът на ФИДЕ Зураб Азмайпарашвили също имаше желание да участва в срещата, но след спешна консултация с д-р Кандиларов се оказа, че това е невъзможно и той ще трябва да се откаже завинаги от футбола. Миналата година той беше картотекиран за мача, но се контузи тежко на загрявката и беше заменен в стартовия състав от най-добрия плувец в открити води Петър Стойчев.

Мениджърът на футболния тим от гросмайстори Чес Юнайтед Силвио Данаилов вече започна психологическата война преди сблъсъка.

Той призова Левски най-накрая да разкрие състава си за мегадербито между двата отбора: „Левски да си кажат състава най-накрая. Нямаме търпение да премерим сили с тях и искаме да сме максимално подготвени. Инвестирали сме много усилия в селекцията ни за тази година и ще извадим силен отбор с чужденци от целия свят. Надяваме се Левски да са още в еуфория от победата срещу вечния им съперник и да мислят повече за евентуална титла в българското първенство. Готови сме да се възползваме от това.”, каза Данаилов.

Според регламента сините имат време до събота на обяд да обявят играчите си за мегасблъсъка с Чес Юнайтед. Правилата на ФИДЕ сочат, че при футболно участие на състезатели от турнир от максималната 21-ва категория всички подробности около мача трябва да бъдат оповестени до 48 часа преди първия съдийски сигнал. В противен случай от Чес Юнайтед може да подадат констатация и да спечелят мача служебно.