Близо 17500 българи са гласували до този момент за „Мъж на годината". Номинирани са футболистът Димитър Бербатов, волейболистът Пламен Константинов и режисьорът Явор Гърдев. Класацията се организира от Дарик радио. Гласуването на адрес manoftheyear.bg продължава още четири дни.
 
На сайта manoftheyear.bg вече никой не може да вижда кой е временният водач в класацията. Позициите на тримата номинирани са нулирани. През първите седмици на гласуването основната битка се водеше между двамата спортисти. Димитър Бербатов изпреварваше Пламен Константинов до момента, в който националният ни отбор по футбол записа резултат 0:0 срещу Грузия. Това замрази гласовете за Бербатов, но даде възможност на Константинов да излезе сериозно напред в класирането. Третият номиниран Явор Гърдев все оставаше на трето място.
 
Четири дни преди края на гласуването никой не знае как изглежда класацията. Обработването на резултатите ще започне след 30 октомври.
 
Ето какво им се случи на тримата номинирани през последната седмица?
 
Димитър Бербатов - вкара два гола за Манчестър Юнайтед на Селтик, пък били те и от засада. С това попаденията му за „червените дяволи" станаха общо четири. В момента той е абсолютният водач в листата на голмайсторите на Шампионската лига.
 
Пламен Константинов – неговият отбор „Ираклис" продължава да макча наред и е начело в гръцкото волейболно първенство. Самият Константинов е на първо място във временното класиране за най-добър волейболист в Гърция. Такова класиране се прави след всеки кръг на местното първенство.
 
Явор Гърдев – филмът му „Дзифт" продължава да подобрява собствените си рекорди – по гледаемост и приходи. „Дзифт" е най-гледаният български филм след 1989 година.
 
Името на мъжа на годината ще бъде обявено на 10 ноември. Церемонията по награждаването ще е в началото на декември във Военния клуб в София.
 
Гласувайте за един от тримата номинирани на адрес manoftheyear.bg