Димитър Бербатов, Йордан Йовчев и Евгени Иванов подкрепиха кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия „Васил Левски“. Популярните спортисти, които са и възпитаници на НСА, се включиха в кампанията и изразиха удовлетворението си от обучението в Академията, отправяйки ценни съвети към кандидат-студентите. Според Бербатов мечтаната кариера започва с подходящото образование. Понастоящем футболната звезда е студент в трети курс на специалността „Спортен мениджмънт“.

Като основен плюс на НСА Бербатов изтъква подготовката, която включва широк кръг от проблемни области.

„Обучението там отговаря на моите лични цели. Спортът е сложна система и управлението й изисква сериозна подготовка“, споделя футболистът. За Евгени Иванов най-интригуващата част от курса на обучение в НСА са дисциплините, свързани с функционирането на системата на спорта. „Като дългогодишен професионален състезател, досега познавах само спортно-техническата страна на спорта“, коментира знаменитият волейболист.

Предимствата на НСА, които я правят предпочитан избор за зам.-министъра на спорта Йордан Йовчев са високото академично ниво, възможността за израстване и отличната квалификация. „Сигурен съм, че възпитаниците на НСА са бъдещето на спорта - двигателят на доброто спортно управление в страната, които с опит, мъдрост и отговорност ще представят България и родния спорт по света!“, категоричен е Йордан Йовчев.

Кандидатстудентските изпити в НСА ще се проведат по график от 10 до 16 юли. В помощ на подготовката за практическите изпити се предлагат кандидатстудентски консултации. Подробна информация по всички кандидатстудентски въпроси може да се получи от сайта на висшето училище. От 17 юни, когато стартира приемът на документи, ще бъде включен и специален телефон за кандидатите – 02/40 14 208. Специалностите и професионалните квалификации за прием в образователно-квалификационната степен „бакалавър” през учебната 2013/14 г. включват треньор по близо 60 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт). Сайтът на НСА предлага подробна информация и за желаещите да продължат обучението си в образователно-квалификационна степен „магистър“.