Най-добрите български състезатели по канадска борба ще се съберат за трети пореден път в Белоградчик за участие в „Белоградчик опън 2013“. Надпреварата се организира за трети пореден път, като тази година състезанието ще е последната контрола преди участието на националния ни отбор на Европейското първенство в Литва от 5 до 13 май.

„Белоградчик опън“ ще се проведе на 20 и 21 април под Белоградчишките скали, като са заявили участие над 150 състезатели. Освен елита на българската канадска борба в надпреварата ще се включат и гости от съседните държави. Наградният фонд е над 9000 лева.

Мъжете ще участват в 6 категории за лява и 6 категории за дясна ръка. При юношите категориите са по 5, а при жените по 2. Също така има и две абсолютни категории, тъй като ще бъде обявен и абсолютен шампион на турнира.

Сред най-добрите българи в този спорт личат имената на Красимир Костадинов, Стоян Големанов, Цветан Гашевски, Георги Гайдарджиев и Вероника Бонкова, които са европейски и световни шампиони и ще вземат участие в „Белоградчик опън“.

Схватките ще се състоят в читалище „Развитие“ при свободен вход.

Основни партньори на събитието са частен съдебен изпълнител Милен Бъзински /www.milenbazinski.com/ и сайтът за красотите на северозападна България –www.severozapazenabg.com