Генералният секретар на БОК Белчо Горанов отлетя днес за Русия, където утре ще вземе участие в щафетата с олимпийския огън за зимните игри в Сочи. Той бе изключително щастлив и не го скри пред репортерите на Аерогара София.

„Това е персонална покана. Една от малкото лицензирани фирми за продажба на билети ме предложи на организаторите. Това е едно грандиозно шествие и аз разбира се приех с огромна радост. За съжаление малко по-късно с мен се случи инцидент – счупих си кракa. Слава богу вече съм възстановен”, заяви Горанов.

По програма той ще бяга с огъня на 22 януари в руския град Ростов на Дон. Неговата отсечка от 300 м ще стартира в 15,41 часа, като генсекът на БОК ще тича на втори пост в щафетата.

„Тренирах усилено във фитнеса и на стадиона, така че надявам се, ще се справя с 300-те метра, които трябва да избягам”, каза още Горанов

„Единствената среща, която предвиждам е с двукратния олимпийски шампион по борба Вартерес Самургашев, който е мой добър приятел и ще ме чака на летището. Други официални срещи не са предвидени”, завърши генералният секретар на БОК.