Виктория Бекъм, Иванка Тръмп и Жизел Бюндхен заедно с модни марки като Прада и Версаче създават благотворителна колекция.

Модна линия за майки и дъщери с цени, достъпни за по-широк кръг от хора, ще завладее пазара в подкрепа на благотворителна организация срещу борбата със СПИН.

Сара Бъртън, Донатела Версаче и Мичуа Прада, до една майки на госпожици, ще подкрепят кампанията и ще споделят таланта си в името на благотворителната организация.

"Горда съм да подкрепя благотворителната организация на "BornFreeAfrica" в създаването на специална колекция за майки и дъщери, достъпна в "Shopbob" от 23-ти април", сподели г-жа Бекъм с милионите си фенове в Туитър.

220 долара за розова дамска рокля и 120 за малкото й копие е сумата, която желаещите сърдечни дами ще трябва да платят в помощ на организацията.

В пъти повече струват модели на Прада, Версаче, Бекъм и Александър Маккуин, които не са част от подобни благотворителни инициативи. Точно това кара дизайнерите да вярват, че почитателите им ще се възползват от офертата и ще подадат ръка в борбата срещу коварната диагноза.

Парите от продажбите на благотворителната колекция ще отидат за кампания, чийто цел е да се пресече предаването на заразата от майка на дете в Африка. /БГНЕС