Българската федерация по бейзбол организира протестно шествие в знак на несъгласие с решението за затваряне на стадион "Диана" в София. Единственото лицензирано бейзболно съоръжение в столицата стои заключено от края на май, когато там бе проведено европейското първенство по модерен петобой за младежи и девойки.

Официалната позиция е, че договорът на БФБ за наем на стадиона е изтекъл през май и няма да бъде подновен, докато не бъде направена нова оценка на терена с цел евентуална промяна на финансовите условия. 

Затова от бейзболната федерация внесоха писмо до министъра на младежта и спорта Красен Кралев с копие до изпълнителния директор на Национална спортна база Пламен Манолов.

В него се настоява, като принципал на дружеството, министърът да съдейства за възможно най-скорошно отваряне на стадион "Диана" и привеждането му в необходимия вид за нуждите на неговия исторически ползвател.

В протестното шествие от Националния стадион "Васил Левски" до сградата на ММС ще се включат бейзболисти от всички шест софийски клуба.