Перспективният играч на Оклънд Атлетикс Грант Десме обърна гръб на професионалния бейзбол, за да се приобщи към... духовенството.

23-годишният обещаващ спортист е бил признат за "Най-ценен играч" миналата есен от Лигата на Аризона, където основните клубове изпращат най-надеждните си състезатели всяка година. Но Десме, който е от семейство на католици, планира да влезе в семинария това лято.

"Добре се представях в бейзбола. Но наистина исках да навляза в същината на нещата – обичам играта, но се стремя към по-възвишени неща", обяснява той необичайната си постъпка.

"Нямах покой там, където бях. Не съжалявам", уверява Десме, който е очаквал покана за пролетни тренировки с най-добрите играчи на лигата в Оклънд идния месец.

Той обмислял решението си повече от година въпреки отличното си представяне в своя отбор.

"Миналата година преди началото на сезона наистина имах силно усещане за призвание и истински силно желания да го последвам. Борих се с него", изповядва вероятният бъдещ католически духовник.

"С напредването на годината, Бог ме благослови. Имах по-добра година отколкото бих могъл да си го представя. Това само затвърди желанието ми".

Обещаващата звезда на бейзбола информирала за решението си ръководството на клуба. Сега му предстои 10-годишен процес за превръщането му в духовник след като завърши образование в "St Michael's Abbey" в Ориндж Каунти. Управата на тима споделя въжделенията на своя любимец и му пожелава успех в новото му поприще.