Само седмица бе необходима на Мадона, за да преодолее раздялата със съпруга си Гай Ричи и да прескочи в леглото на бейзболиста Алекс Родригес. Двамата се срещнали тайно в имението на общия приятел – комикът Джери Сайнфелд. Те пристигнали в отделни хеликоптери и прекарали няколко часа в популярната звездна дестинация Хемптънс край Ню Йорк.

50-годишната Мадона не спира да отрича, че има интимна връзка с 33-годишния Родригес, популярен в САЩ като Ей-Род. Тя дори се опита да прокара пред медиите историята, че двамата са „сродни души”, заради увлечението им по Кабала.

Срещата между двамата обаче се състояла на 21 октомври, само шест дни, след като таблоидите гръмнаха за развода между певицата и Гай Ричи.

Мадона бе забелязана с Алекс Родригес още преди да се реши на драстичната стъпка. Преди около месец те вечеряха с приятели в нюйоркски ресторант, а по-късно посетиха и еврейски празник заради Кабала. През юли жълтите издания в САЩ коментираха „среднощните визити” на Ей-Род в дома на Мадона в Ню Йорк.

Самият Алекс е женен, а след раздухването на историята с Мадона, съпругата му Синтия подаде документи за развод.