След отличното си представяне на международния велотур за „Купа Белград”, колоездачите на "Цар Симеон 1898" са от сряда на 5-дневен подготвителен лагер в Хърватска. Най-добрите бегачи на пловдивския тим решиха да се скрият от напрежението и шумотевицата преди участието си в Международната колоездачна обиколка на Сърбия и тръгнаха към Средиземноморието.

Нашите отседнаха в популярния хърватски курорт Градац, който се намира в южната част на Макарската Ривиера и вече направиха първите си тренировки по отличните пътища там. Градчето в непосредствена близост до морето и е разположено на около 90 километра югоизточно от Сплит в подножието на планината Рилич. Градац се слави като спортен и развлекателен център и предлага добри условия за водни спортове. Популярен е със средновековни си паметници и редовните фолклорни фестивали, които се провеждат там.

Освен това от Градац ежедневно има ферибот до италианския град Анкона и колоездачите на „Цар Симеон 1898” смятат да направят в петък и събота тренировки и по пътищата в Италия.

Пловдивският тим се връща в неделя обратно в Белград, а от понеделник стартира в Обиколката на Сърбия. Тя е до 22 юни и се смята за най-голямото състезание в западната си съседка. Надпреварата е от високия коефициент 2.2 и се ползва с реномето на един от най-силния турнири на Балканите и един от престижните

в Европа. Обиколката на Сърбия е в 7 състезателни дни и по традиция събира много елитни колоездачи от цяла Европа. Турнирът носи точки за световната ранглиста при мъжете и в него участват топбегачи от Словения, Хърватска, Белгия, Германия, Италия, Унгария и Австрия.

Главният треньор на „Цар Симеон 1898” Петър Павлов все още не е определил състава, с който пловдивският клуб ще се представя в Тура на Сърбия. Наставникът обаче сигурно ще включи в състава намиращия се в страхотна спортна форма капитан на тима Пламен Димов, който през април миналата година спечели турнира "Велика награда на Белград", както и младежкия национал Борислав Иванов.