Наскоро родената дъщеричка на сумо-национала Стилиян Георгиев донесе късмет на татко си и Петър Стоянов в Лос Анжелис. Гигантите ни взеха злато и бронз, а също така и овации от публиката. Малката измина разстоянието от Атланта до Лос Анжелис, за да стане на живо свидетел на победите, а също така да присъства на награждаването на татко си.

Петър Стоянов стана шампион в отворена категория в Гран При турнира на Америка, третото място бе Стилиян. За поредния си триумф в Лос Анжелис и след победи над част от най-силните сумисти на планетата в битка за награден фонд от 50 000 долара, Вожда получи много красива купа. В полуфиналната си среща в потока той победи и японеца, от когото загуби на Световното първенство, а след това повали на дохиото и американеца Дан Калбект.

В тежка категория след 5 победи на финала, Стоянов бе излъган от монголец. В абсолютна категория обаче реванш за шестнадесеткратният шампион на България бе взет от Стилян Георгиев на четвъртфинал. Стенли падна на финала от американеца, който след това бе отнесен от Вожда.

Състезанието се проведе в „Сonvention center” в Лос Анжелис пред близо 5000 зрители в залата. С категоричните си победи Стоянов привлече публиката, която го аплодира и викове „България”. Вожда и Стилиян станаха любимци на зрителите, особено след като Стилиян успя в битка за третото място да победи в отворена категория грузинеца Автандил Церкадзе, който тежи 250 кг.

В Гран При турнира на Америка участваха сумисти от 11 държави.

Кат. до 85 кг: 1. Стилиян Георгиев, 2. Виаел Роксанду – Монголия, 3. Тренто Сабо – САЩ

Кат.+115кг: 1. Уламбайар Биамбайар - Биамба от Монголия, 2. Петър Стоянов – България, 3. Автандил Церкадзе – Грузия

Отворена категория: 1.Петър Стоянов – България, 2. Дан Калбект – САЩ, 3.Стилян Георгиев – България.