Ваканцията за децата и учениците до 4-ти клас е вече в разгара си, а родителите все по-трудно отделят средства за почивка на море или планина, особено в разгара на финансовата криза.

Предложение на ОСК Левски улеснява донякъде родителските задължения, като през лятото се предлага ползването на басейна „Спартак” безплатно за деца до 10 години, но задължително с придружител.

„Работното време е от 8.30 до 19 всеки ден. За възрастни цената е 6 лева, за ученици и студенти - 5. Мисля, че предложението е добро в тези трудни времена. За децата плуването е удоволствие, затова приехме единодушно безплатно да ползват съоръжението до 10 години. Базата е добре поддържана и през лятото би могло да се комбинира и с плаж.”- казва за Гонг шефът на ОСК Левски Стоян Хранов.

Тепърва ДАМС също ще анонсира подобни предложения за спорт през ваканцията, като надеждата е те да са безплатни или поне със символично финансиране.

Важно е за децата ни да има подобни инициативи, защото дългата ваканция по никакъв начин не може да бъде изцяло обезпечена от средностатистическия българин, да не говорим за тези, останали без работа в кризата или с намалени доходи… Въпреки проблемите и липсата на пари, децата са най-важното нещо в живота ни и държавата трябва приоритетно да подпомогне спортните дейности на учениците през ваканцията, дано! Клубовете вече дават тон…