Легендарният рокаджия, който е бил част от групите AC/DC и Dio, Саймън Райт ще участва в третото издание на маратон Каварна 2011 на 7 май.

Барабанистът на Rhino Bucket ще бяга в масовия старт на 800 метра. Райт и настоящата му група ще свирят на 6 май от 21:00 ч на площада в рок-столицата на България по повод празника на града. След маратона Райт и съпругата му ще останат на 10-дневна почивка в Каварна. Семейството е настанено в комплекс "Калиакрия". Там ще отседнат и всички известни маратонци.

Към момента участие в третото издание на маратон "Каварна 2011" са заявили над 500 атлети. Сред тях са 12 световно известни маратонци при мъжете, сред които и миналогодишния победител Обед Кипкуруи (Кен). При дамите участие ще вземат девет от големите имена в маратоните начело с шампионката за 2010 г Елена Чърлян (Рум).

За старт са заявени и всички най-известни атлети от България в маратонската дистанция. Очаква се в маратон "Каварна 2011" в дистанцията 10 000 м да стартира и посланикът на САЩ в България Н.пр. Джеймс Уорлик. Стартът на маратона ще даде лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Организатори на маратона са Българска федерация лека атлетика и община Каварна.