Гръцки клуб за женски хандбал обвини в събота бившия си треньор, че използвал мнимата смърт на дъщеря си като претекст да прекъсне бързо договора си и да се ангажира с друг клуб.

"Преди два дни всички бяхме шокирани от съобщението за смъртта на 10-годишната дъщеря на треньора Иван Коп, което се оказа огромна измама", заяви Андреас Конгас, президент клуба "Орми-лукс" от Патра.

Според Конгас, Коп е разказал, че дъщеря му е ударена от кола в Словения и е изпаднала в кома преди да умре. Така Коп демонстрирал траура си пред десетина свидетели на президента на клуба.

На другия ден, след като треньорът бил освободен и заминал, Конгас "засякъл информация", че Коп е подписал договор с отбора на Борац в Баня Лука в Босна и Херцеговина.

"Ние говорихме с Коп половин час по телефона, за да се опитаме да разберем защо се престори, че е изгубил дъщеря си, но не получихме никакъв отговор", каза Конгас.

Клубът е информирал гръцката и европейската хандбална федерация за действията на Коп, ще предприеме и съдебни действия. /БГНЕС