Световният шампион по самбо и бойно самбо в тежка категория Благой Иванов - Багата замина за Москва, където ще бъде почетен гост на гала-вечер на професионалния бокс. Това съобщи на репортер на БТА американският мениджър от български произход Ивайло Гоцев, който е мениджър и на Благой Иванов.

"Ще гледаме мач в супертежка категория на Александър Поветкин с нигерийски боксьор, каза Ивайло Гоцев. Мачът ще бъде в сателитен град на Москва и вече всички билети са продадени. Това е напълно разбираемо - Александър Поветкин е олимпийски шампион, световен и европейски шампион за аматьори, а сега е една от големите звезди на професионалния ринг. Но ние с Благой отиваме, за да се срещнем с Фьодор Емеляненко, който е много добър приятел със Саша Поветкин и ще бъде на неговия мач. Е, ще ви издам една тайна - ще се опитам да организирам среща-реванш между Благой Иванов и Фьодор Емеляненко в свободните боеве. А защо тази битка да не бъде в София, примерно в зала Универсиада или в НДК, където в събота Благой направи отличен мач."

Фьодор Владимирович Емеляненко, роден на 28 септември 1976 година в бившия СССР, е многократен световен шампион в смесените боеве ММА и четирикртен световен шампион по бойно самбо в тежка категория. Според мнозина Фьодор Емеляненко е най-силният мъж на планетата Земя.