В София вече пристигна първият чуждестранен състезател, който ще вземе участие в турнира по скуош - Dominos PSA Cup Sofia, който ще се проведе между 30 май и 2 юни в Sofia Squash Center. Това е представителят на Австралия – Джоусеф Лайт, който от вторник тренира и се готви в София.

21 годишният състезател е поставен под номер 4 в основната схема и показва сериозно отношение и желание да спечели турнира, който е част от световната федерация по скуош - The Professional Squash Association (PSA) и ще носи точки на играчите в световната ранглиста.

В следващите дни се очакват и състезателите от Англия, Германия, Пакистан, Гърция, Турция, Финландия, Норвегия, Италия, Ирландия, Испания, Хърватска, Румъния, Словакия и Колумбия. Сред тях се открояват националният шампион на Италия, Юри Фаренти, национала на Испания, Карлос Корнес и трикратният шампион на Холандия, Пиедро Швеертман с прякора  The Iceman.

За България участие ще вземат първата ни ракета Стоил Жилев, най-добрата ни състезателка при младежите Калина Цонева, както и  Найме Нуриева и Симона Линчева.

„Готвим се за наистина голямо състезание. Всички, които имат желание да наблюдават скуош на наистина високо ниво са добре дошли в Sofia Squash Center през всичките дни на турнира“, споделя Ники Николов, организатор на турнира в София.