Ръководството на австралийската организация „Racing Queensland Limited”, отговаряща за конните състезания в щата Куинсленд, се обяви срещу надбягвания на момичета по бикини на хиподрума в град Гоулд Коуст.

„Идеята за провеждането на подобен турнир е оскърбителна и ще се отрази отрицателно върху репутацията на града”, твърди организацията, цитирана от в. „Куриер Мейл”.

В надбягването на жени по бикини трябва да участват 150 представителки на нежния пол, а наградният фонд е 5000 австралийски долара.

Сред протеста на „Racing Queensland Limited” организаторите на сексапилното надбягване заявили, че то няма да е само забава, а и сериозно мероприятия с участие на квалифицирани спортистки.

Доходите пък от мероприятието щели да отидат в службата за спасяване на сърфисти.

„Както разбираме, ръководството на „Racing Queensland Limited” се смущава от думата „бикини” в наименованието на мероприятието. Ние им отправихме питане, за да разберем какво трябва да направим, за получим разрешение за надбягването. Може да променим името на мероприятието”, отбеляза представител на куба, който иначе организира конни състезания.

Не е ясно кога окончателно ще бъде решена съдбата на надбягването по бикини.