Австралийският ръгбист Бен Числовски е играл в продължение на 15 седмици със зъб от негов съперник забит в челото, информира News.com.au.

В края на миналата седмица след пристъп на болка в главата той потърсил помощта на лекар, който му назначил да си направи рентгенова снимка. След прегледа се установила и истинската причина за главоболието.

Инцидентът се случил по време на една от официалните срещи на Бен Числовски, когато пострадалият се ударил глава в глава с един играч от съперниковия тим и получил открита рана.

След случилото се в болницата зашили челото му, но той продължил да се оплаква от болки. Числовски твърдял, че има постоянна нужда от сън и от напрежение в очите.

След повторния преглед се наложило 24-годишният футболист да претърпи спешна операция, за да извадят зъба. При изписването му от болницата самият играч заяви, че вече гледа на случилото се с насмешка, както и че може да върне зъба на своя съперник.

След направената справка от изданието се оказало, че в австралийския футбол това е трети случай от 2002 година насам, когато зъб на един от ръгбистите е оставал в тялото на друг.