Националният тим на България по лека атлетика (мъже и жени) замина тази сутрин за участие в Европейския отборен шампионат (ЕОШ) - втора лига, което ще се проведе на 10-11 август във Вараждин (Хърватия).

52-ма състезатели и треньори отлетяха за Истанбул, а от там ще хванат самолета за Загреб. След това с автобус отборът ще пристигне във Вараджин.

На място в Хърватия ще ги чакат Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева, които идват съответно от Италия и Холандия. В тима ни за ЕОШ са най-добрите български атлети в момента. В добро настроение от София отлетяха Тихомир Иванов, Гариела Петрова, Митко Ценов, Радослава Мавродиева.

Тихомир Иванов вече е получил покана за участие на Диамантената лига в Париж (24 август) и за финала в Цюрих (29 август). В момента той е седми в класирането.

На ЕОШ тази година влиза новото правило на ЕА за втора лига според което само първия отбор ще се качи в първа лига, а пет ще изпаднат в по-долната група. България ще се състезава с отборите на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.