От днес в Асеновград започва 5-дневно състезание по вдигане на тежести, което е първия кръг от Държавно лично отборно първенство за 2021 г. Това съобщиха от спортния отдел на община Асеновград. 

То ще се състои в зала "Иван Веселинов" в града и ще се проведе в различни възрастови групи: деца - момичета и момчета; кадети и кадетки; девойки; юноши; мъже.

Мероприятието е организирано при строго спазване на противоепидемичните мерки. Всички участници, треньори и служебни лица трябва да бъдат с маски във всяко от помещенията на спортната зала от началото до края на първенствата. Ще има служебни лица, които ще следят за спазване на тези разпореждания и при установени нарушения ще се дисквалифицират отделни състезатели. Без маски могат да бъдат само състезатели, които в момента участват в някоя от категориите, както и секретарите на първенството.

С предпазни маски трябва да бъдат и по време на награждаване. В залата за разгряване не трябва да има външни лица, освен състезатели и треньорите им за съответната група. Не се допускат зрители в състезателната зала освен свободни състезатели, треньори и служебни лица.